SAĞLIK Haber Girişi : 30 Ekim 2010 18:44

T.D.Vakıf Sen`den"Nüfus cüzdanından din hanesi kaldırılabilir"açıklamasına tepki

T.D.Vakıf Sen`den

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu`nun, nüfus cüzdanlarında din hanesinin bulunmasının toplumda ayrıştırmaya yol açtığını düşündüğünü belirten açıklamasına Türk Diyanet ve Vakıf Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi tepki gösterdi. Sergi, `Sayın Diyanet İşleri Başkanı`nın göreviyle bağdaşmayan sözleri bizleri derinden üzdü. Sayın Başkanın bunu düzeltmesini bekliyoruz.` dedi.


Türk Diyanet Sen Erzurum Şubesi`nin olağan kongresine katılan Hazım Zeki Sergi, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu`nun nüfus cüzdanlarından din ve mezhep hanesinin kaldırılması yönündeki beyanatını talihsiz bir açıklama olarak nitelendirdi. Sergi, nüfuz cüzdanından din hanesinin çıkartılması talebinin Diyanet İşleri Başkanı`nın görev ve yetkisiyle bağdaşmadığını öne sürdü. Sergi, Diyanet İşleri Başkanı haricinde başka bir kurum yöneticisinin bile aynı türden bir açıklama yapmasının hoş görülemeyeceğini söyledi.


Bardakoğlu`nun yaptığı açıklamayı `düzeltilmesi gereken bir talihsizlik` olarak nitelendiren Türk Diyanet ve Vakıf Sen Genel Başkanı Sergi, `Ben buradan Sayın Başkanı eleştirmek için değil yapılan bir yanlışa parmak basmak için ifade ediyorum. Bu demeci Diyanet İşleri Başkanı ve başka bir kurum yetkilisinin söylemesi bile hoş görülmeyecek bir tavırdır. Bunun tepki göreceği malumdur. Müslüman ülkede din hizmeti sunan bir kurumun yöneticisinin bu ifadeleri bulunduğu görevle bağdaşması asla mümkün değil.` diye konuştu.


Türk Diyanet ve Vakıf Sen olarak nüfuz cüzdanının din hanesinin ayrıştırmayı arttırdığına inanmadıklarına vurgu yapan Sergi, `Nüfus cüzdanında din hanesinin bulunmasının ayrıştırmayı artırdığını düşünebildiğini ifade ediyor Sayın Başkanımız. Bu ifadeler Diyanet İşleri Başkanı`na yakışmamıştır. Bu düşünceyi manidar buluyor ve reddediyoruz.` dedi.


`ALEVİLİĞİ İSLAMA KARŞI GÖSTERMEK ALEVİLERE HAKSIZLIKTIR`


Son zamanlarda bazı odakların Milli Eğitim Müfredatında `Din kültürü ve ahlak bilgisi` dersinin kaldırılmasına yönelik kamuoyu oluşturma çalışmalarına da tepki gösteren Sergi, gerçek Alevileri dine karşı göstermenin bu kişilere haksızlık olduğuna dikkat çekti.


Başörtüsü konusuna da değinen Sergi, ülkede 35 yıldır başörtüsü sorunu yaşandığını ve bunun da artık bunaltıcı bir noktaya geldiğini, bu duruma artık bir çözüm bulunması zamanının geldiğini ifade etti.